IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
16:15 | 4 октомври 2021
Обновен: 03:05 | 26 март 2024

Апелативната прокуратура - Варна взе на специален надзор разследването за "Vera Su"

Предстои членове от екипажа на кораба да бъде разпитани пред съдия

По материала работи: Слав Велев
Апелативната прокуратура - Варна взе на специален надзор разследването за "Vera Su"

Апелативна прокуратура-Варна взе на специален надзор досъдебното производство на Окръжна прокуратура-Добрич, образувано във връзка с инцидента с товарен кораб, заседнал край бреговете на Камен бряг, поради фактическата и правна сложност на случая, и обществена му значимост.

Целта на определения надзорен прокурор ще бъде да следи за срочното и качественото изпълнение на действията по разследването - установяване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента, изясняване на въпроса със замърсяването на морската вода и нанасянето на щети за природата и дали действията на оправомощените държавни органи са били адекватни или е налице бездействие от страна на едно или повече длъжностни лица, което може да доведе до екологична катастрофа.

Действията по разследването продължават и в момента. Предстои членове от екипажа на кораба да бъде разпитани пред съдия. Очакват се резултатите от назначените експертизи, като при нужда ще бъдат назначавани и допълнителни такива.

Коментари

Новини Варна