IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
16:00 | 12 октомври 2021
Обновен: 12:21 | 25 април 2024

Слагат нови контейнери за смет и във варненския кв. "Младост"

"Сигнал" и Жана Бергендорф ще пеят за празника на района

По материала работи: Слав Велев
Слагат нови контейнери за смет и във варненския кв. "Младост"

Кадър: YouTube

В Район „Младост” започва подмяна на старите и изпочупени контейнери за смет с нови съдове. Те са осигурени от фирмата, отговаряща за чистотата в града, която с малко забавяне започва внедряване на модерните контейнери и в „Младост. Това съобщи за Дарик кметът на района Христо Христов.

Продължават ремонтите в „Младост”. В момента се извършва рехабилитация на улици и запълване на дупки преди зимата.

Подготвят се три големи проекта. Обновление предстои за „Възраждане” 3, района около блокове 80, 81 и 82 и около ул.”Капитан Райчо”. Ще бъдат изградени нови улици, паркинги, детски градини и кътове за отдих.

„Жителите на „Младост” се нуждаят на първо място от здраве. Нужни са и повече работни места. От районната администрация се опитваме да подобрим средата, в която живеем”, отбеляза Христов.  

Днешният празник на района бе отбелязан с молебен за добруването и здравето на всички в храм „Свети пророк Илия” в „Трошево”. По случай празника предстоят няколко музикални вечери на Цирковата поляна на бул. "Цар Освободител". В петък концерт ще изнесе Ивелина Колева, в събота е ред на група „Сигнал”, а в неделя на сцената ще се качи Жана Бергендорф. 

Коментари

Новини Варна