IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
15:45 | 12 октомври 2021
Обновен: 12:14 | 27 март 2024

Родителите от пожара във "Владиславово" остават в ареста

Продължава работата по изясняване на причините за смъртта на децата

По материала работи: Слав Велев
Родителите от пожара във "Владиславово" остават в ареста

Окръжен съд – Варна уважи исканията на прокуратурата и остави в ареста родителите на двете деца, намерени мъртви в апартамент в ж.к. „Владислав Варненчик“. Мъжът и жената са привлечени към наказателна отговорност за палеж с последвали значителни вреди и последвала смърт – престъпление по чл. 330, ал. 3 от НК. Наказанието, което законът предвижда за това деяние, е „лишаване от свобода“ за срок от 5 до 15 години.

Инцидентът възникнал около 22:30 часа на 9 октомври 2021 година. Сигналът за горящ апартамент във варненския квартал „Владислав Варненчик“, блок 406, вход 7 бил подаден от очевидци. При потушаването на пожара било установено, че в жилището има две починали деца – на 4 години и на по-малко от една година.

В хода на работата по случая са извършени огледи на местопроизшествието, разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства, назначени са редица експертизи. Продължава работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до възникването на тежкия инцидент, както и до смъртта на двете деца.

Действията по доказване и документиране на извършеното престъпление продължават под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна.

Определението на съда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да бъде обжалвано пред Апелативен съд-Варна.

Коментари

Новини Варна