IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
12:15 | 9 ноември 2021
Обновен: 23:16 | 22 април 2024

В сряда: Малките ученици се връщат в клас

Бързите тестове пристигнаха във Варна тази сутрин

По материала работи: Слав Велев
В сряда: Малките ученици се връщат в клас

Снимка: МОН

Във Варна тази сутрин започна раздаването на тестовете, с които ще се тестват учениците от първи до четвърти клас при подновяване на присъствените занимания. Очаква се това да стане утре, съобщи за Дарик началникът на Регионално управление на образованието Ирена Радева. 

Малко над 9000 са подадените от родителите декларации със съгласие за тестване за коронавирус на децата. В процеса по тестване ще се включат и родители доброволци, като има сериозен интерес от тяхна страна, отбеляза Радева. 

Учениците от начален етап задължително носят защитна маска за лице и в класната стая от пристигането им в училище до приключване на изследването с бърз антигенен тест и отчитане на отрицателен резултат от теста. По време на часовете маската няма да е задължителна, уточниха от просветното министерство 

За учениците, чиито родители не са дали съгласие за изследване, се организира обучение от разстояние в електронна среда в зависимост от възможностите на училището.

Бързите тестове пристигнаха във Варна тази сутрин, съобщи БНТ.

Коментари

Новини Варна