IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
16:00 | 22 ноември 2021
Обновен: 19:40 | 24 април 2024

Бивш колега обра доставчик на храна във Варна

Част от вещите му изпаднали на земята при боричкането

По материала работи: Слав Велев
Бивш колега обра доставчик на храна във Варна

Снимката е илюстративна

Районен съд – Варна одобри постигнато в съдебна зала споразумение, с което на 29-годишен мъж бе наложено условно наказание за извършен от него опит за грабеж на пари от доставчик на храна за дома. Престъпното деяние е осъществено на 9 октомври 2018 г. във Варна. Подсъдимият бил бивш колега на пострадалия, с когото имали влошени отношения.

Той решил да нападне разносвача през нощта на посочената дата и да вземе парите от оборота. Подсъдимият успял да разбере предварително адреса на предстояща доставка, придвижил се дотам, поставил маска върху лицето си и шапка с козирка, за да не бъде разпознат, при което зачакал край входа връщането на разносвача след изпълнението на поръчката. 29-годишният мъж изненадал с удар в гръб потърпевшия, като със сила и заплашване опитал да пребърка джобовете му и да вземе наличните в него около 400 лева. Съсед и двама минувачи по улицата се озовали на виковете за помощ на пострадалия, при което подсъдимият преустановил боричкането и побягнал, като шапката, част от вещите му и мобилния телефон изпаднали на земята.

Подсъдимият призна вината си, като по силата на постигнатото между страните и одобрено от съда споразумение, бе осъден на една година лишаване от свобода, изтърпяването на което се отлага с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт  е окончателен и влиза в сила веднага.

Коментари

Жййййкх ( преди 2 години )
Заради пандемията все повече хора остават без доходи
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна