IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
08:50 | 25 ноември 2021
Обновен: 08:05 | 29 април 2024

Издирват водач с е-тротинетка, блъснал пешеходец и избягал във Варна

Два инцидента са станали в кв. "Младост" вчера

По материала работи: Слав Велев
Издирват водач с е-тротинетка, блъснал пешеходец и избягал във Варна

Водач на електрическа тротинетка е блъснал пешеходка вчера във Варна. Инцидентът е станал в кв. "Трошево", до бл.21. Жената е с контузия, съобщиха за Радио Варна от КАТ. Обстоятелствата около инцидента се изясняват. През денонощието във Варна е регистриран още един пътен инцидент, отново в междублоково пространство, в пресечки на територията ма кв. "Младост".

Припомняме, че Законът за автомобилните превози регламентира водачът на индивидуално електрическо превозно средство при движение: да ползва в тъмните часове на денонощието и/или при намалена видимост светлоотразителни елементи върху видимата част на облеклото, позволяващи да бъде лесно забелязан; да се движи по изградената велосипедна инфраструктура, а при липса на такава - възможно най-близо до дясната граница на платното за движение; в тъмните часове на денонощието и/или при намалена видимост да управлява индивидуалното електрическо превозно средство с включени светлини; да се движи с изправна спирачна система; и да ползва каска, ако е на възраст до осемнадесет години, записаха депутатите.

Коментари

Рттгхх ( преди 2 години )
Да във Варна тротинетките ги карат с бясна скорост и в същото време няма контрол Общината не прави нищо
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 1
Новини Варна