IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
15:45 | 16 декември 2021
Обновен: 23:48 | 25 април 2024

Балабанов доволен от редовния кабинет: Ще ускори работата по варненските проекти

Решението за апортиране на акциите на "Пловдивски панаир" е законосъобразно, категоричен е председателят на ОбС

По материала работи: Слав Велев
Балабанов доволен от редовния кабинет: Ще ускори работата по варненските проекти

Тодор Балабанов

Решението на Варненския общински съвет за прехвърляне на акциите в „Международен панаир Пловдив” на дружеството „Пълдин туринвест” е законосъобразно и има ясни юридически становища по темата. Това заяви в предаването „Зала Пленарна” по Дарик председателят на общинския съвет в морския град Тодор Балабанов.

Той разкри, че другият вариант пред Община Варна за акциите й в Пловдивския панаир е бил запазването им и плащане на загубите, които дружеството търпи.  

„Пред тази угроза преценихме, че в крайна сметка би било по-добре да апортираме акциите в едно по-стабилно дружество, да се печели дивидент или поне да не се търпят загуби”, изтъкна Балабанов.

Решението за апортиране на акциите е взето след постъпило преди няколко месеца предложение от „Пълдин туринвест”, което е мажоритарен собственик на „Международен панаир Пловдив”. От страна на Община Пловдив като миноритарен собственик не са постъпвали никакви предложения по отношение на варненските акции.

Балабанов отрече твърденията, че Община Варна е поискала от Община Пловдив 16 млн. лв. за акциите. „Подозирам, че това беше извадено от контекста на коментар пред медиите на кмета на Пловдив”.

От вчера тече 14-дневният срок за обжалване на взетото миналата седмица решение. Право на обжалване по законосъобразност имат областният управител, кметът на Община Варна и Районна прокуратура-Варна, която по закон следи всички решения на общинските съвети.

На последната сесия на местния парламент е имало общински съветници с коронавирус, което  крие риск от заразяване на останалите, аргументира се Балабанов за решението заседанието да се проведе дистанционно. Той отбеляза, че онлайн заседанията на местния парламент през годината са били повече от присъствените, но това не се е отразило на работата на общинския съвет. „Важно е какво казваме и какво работим, а не от кое място го правим – от трибуната или компютъра”, коментира общинският председател.

Липсата на редовно правителство забави работата по някои важни за общината проекти като магистрала „Хемус”, свлачището Трифон Зарезан, новата индустриална зона и вторият мост на Варненското езеро, смята Балабанов. Той изрази надежда с избирането на редовен Министерски съвет работата с държавната власт да продължи със същите или по-добри темпове.

„Когато има желание за работа, ще има и разбиране”, каза Балабанов. 

Целият разговор с председателя на ОбС Варна чуйте ТУК

Коментари

Бнбййй ( преди 2 години )
Портних марш от общината ти не искаш да решаваш въпроси изпратените от граждани на града затова не си за кмет Демокрацията е точно това да решаваш и въпроси от гражданитеСега не се изтъквай какво правиш за града защото наближат иЗбориТи не искаш да преместиш един обръщач на автобус 118 къш от общината тогава
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Гйкккк ( преди 2 години )
Портних трябва да се маха той направи Варна разграден двор този град няма нормален градоустройствен план Портних занимани градоустройственият план на град Варна
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Джбххй ( преди 2 години )
Кмета на Варна Иван Портних направи от туристически град в разграден двор вече не можеш да се ориентираш лесно и Портних затри доста сгради който бяха забележителност
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Хйккйй ( преди 2 години )
Хитрия Портних да се вземе в ръце или да изчезва от общината
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Жйййй ( преди 2 години )
Портних да промени първо обръщача на линия 118 Владиславово веднага Да каже на шофьорите новото място на обръщане да не се прави на хитър и да подминава въпроси на граждани това означава че Портних и община Варна не работят демократичноДемократично е само това ме търсят гласовете на гражданите по време на избори през другото време не ни чуват като задаваме въпроси затова се вземете в ръце
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна