Варна 17°
fallback
Новини Варна
11:01 | 20 декември 2021
Обновен: 15:20 | 6 май 2024

Прокуратурата погна Община Варна за "Пловдивския панаир“

Окръжното обвинение разпореди две проверки във връзка с апортната сделка

По материала работи: Слав Велев

Окръжна прокуратура - Варна разпореди две проверки във връзка с апортна сделка на Община Варна за прехвърляне на притежавани 29% от акции от „Международен панаир Пловдив“ АД на частно дружество с общинско участие.

Едната проверка е по надзора за законността и има за цел да се установи спазена ли е нормативната уредба при вземане на решението за реализирането на сделката и спазени ли са нормативните изисквания за разрешаването й.

Втората проверка е започната с оглед на това дали има извършени нарушения от страна на длъжностни лица, които представляват престъпление, както и това кой ги е извършил. При констатиране на данни за извършено престъпление от общ характер, ще бъдат предприети действия по разследване и установяване на виновните лица. А в последствие и ангажирането им към наказателна отговорност.

В случай, че бъдат констатирани нарушения, решението за апортната сделка ще бъде протестирано пред Административния съд във Варна. Срокът за обжалване е 14 дни.

Автор на статията:
Слав Велев
варна община община варна крими портних проверка апортна сделка Окръжна прокуратура - Варна Международен панаир Пловдив погна
32 коментара
fallback
fallback