IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
14:15 | 28 декември 2021
Обновен: 12:42 | 9 май 2024

Колко струва посрещането на 2022 година в хотел във Варна

66 лева за човек е най-евтината оферта

По материала работи: Слав Велев
Колко струва посрещането на 2022 година в хотел във Варна

Празничната ценова ножица за вечеря в ресторант на Нова година не се отваря толкова широко във Варна. За посрещане извън дома най-малко можем да дадем 66 лева, което е и най-евтината оферта. Предложенията стигат до 200 лева, обясни Илин Димитров, председател на Варненската туристическа камара, който вече е депутат от ПГ „Продължаваме промяната” в 47-ото Народно събрание, предаде Радио Варна.

Местата за настаняване предлагат и разнообразни новогодишни пакети, включващи от една до три нощувки. Цените варират от 211 до 1700 лева на човек, каза още той.

Високите цени на пакетите в някои от зимните ни курорти Димитров оправдава с търсенето. Ние отдавна се борим за високоплатен туризъм и когато има такъв курорт с такива цени, това е повод за възхищение и аплодисменти. Няма нищо лошо и тук да имаме скъп туризъм, това е гаранция, че има качествена услуга, категоричен е Димитров.

Той коментира и експертния капацитет в сферата на туризма сред народните представители в сегашното Народно събрание. По думите му има достатъчно експерти и достатъчен експертен потенциал. "Ще се получи добра комбинация от можещи и знаещи, за да помогнем на туризма."

Няколко са спешните мерки, които трябва да бъдат взети за спасяване на туризма - възстановяване на програмата за 35 евро субсидия за заета седалка, както и разпределянето на 30 млн. лева  помощ за бранша.

Очаква се да бъде сформирана ресорната комисия, вече има няколко законопроекта, които трябва да бъдат обсъдени, каза Димитров.

Чуйте повече от разговора на Даниела Стойнова с Илин Димитров

Коментари

Новини Варна