IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
15:30 | 26 февруари 2022
Обновен: 23:18 | 17 април 2024

Демократична България поиска закриването на 5 комисии в Общински съвет - Варна

Сред тях са тези по „Обществен ред и сигурност“ и „Туризъм, търговия и рекламна дейност“

По материала работи: Слав Велев
Демократична България поиска закриването на 5 комисии в Общински съвет - Варна

Васко Василев, председател на ДСБ - Варна/Снимка: Фейсбук

Общинските съветници от „Демократична България“ във Варна внесоха искане до председателя на съвета Тодор Балабанов за закриването на пет от постоянните общински комисии поради липса на дейност. Според информация за проведените заседания, посочена в искането, въпросните комисии не са изпълнили дори минимума от четири заседания, заложен в Правилника на Общински съвет – Варна през изминалата година. Две от комисиите, „Обществен ред и сигурност“ и „ „Туризъм, търговия и рекламна дейност“ не са се събирали нито веднъж, комисиите „Европейски въпроси и международно сътрудничество“ и „Транспорт“ са работили два пъти. С най-много заседания, но под минимума от четири, е комисията „Благоустройство и комунални дейности“, която е заседвала три пъти през 2021 г.

В искането си съветниците от ДБ припомнят, че многократно са поставяли въпроса за работата на комисиите и общинските съветници в местния парламент и дори два пъти са искали оставката на председателя за неизпълнение по чл.  9, ал. 1, т. 6 и т.2. от същия Правилник , веднъж през 2020 г., и още веднъж през 2021 г. Те изразяват мнение, че нарушаването на Правилника по този начин води до силно принизено качество на работата на Общински съвет-Варна.

С този акт „Демократична България“ – Варна иска да покаже на варненци, че настоящият общински съвет изпълнява ролята на фасаден орган на администрацията на кмета, без реална дейност, нещо, за което жителите на морската столица не са гласували.

Коментари

Новини Варна