IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Новини Варна
16:15 | 25 февруари 2022
Обновен: 10:16 | 24 май 2024

Повечето кандидат-шефове на общинските лечебници във Варна продължават в конкурса

Комисията не допусна само двама. Ето кои са кандидатите

По материала работи: Слав Велев
Повечето кандидат-шефове на общинските лечебници във Варна продължават в конкурса

Заседание на ПК "Финанси и бюджет"/Снимка: Общински съвет - Варна

Повечето кандидати за ръководители на общински лечебни заведения във Варна продължават във втория етап на конкурса. Комисията за номиниране и провеждане на конкурсната процедура направи проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания и не допусна само двама кандидати.

Д-р Филип Перейра, който желаеше да оглави Дентален център I, няма призната специалност по дентална медицина, каквото е изискването на конкурса. Кандидатът за управител на Белодробната болница Евгений Александров няма придобита образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина или по икономика и управление, както и доказателство за наличие на пет години трудов стаж като лекар или икономист. За двете здравни заведения ще бъде обявен нов конкурс, тъй като д-р Перейра и Александров бяха единствените кандидати.

Досегашните шефове на останалите общински ДКЦ-та и болници са заявили желание да запазят постовете си. Ръководителите на  ДКЦ „Чайка“, ДКЦ „Св. Иван Рилски“, ДКЦ III,  ДКЦ V “Св. Екатерина“ и Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина – д-р Румен Димов, д-р Людмил Цветков, д-р Ивелина Василева, доц. Галинка Павлова и д-р Христо Кьосев, са единствените кандидати за поста „управител“ за съответното здравно заведение. Без конкуренция в конкурса са също директорите на Специализираната болница по акушерство и гинекология проф. Емил Ковачев и на Онкоболницата проф. Георги Кобаков.

Нов кандидат е д-р Атанас Табаков. Той иска да застане начело на ДКЦ I  “Св. Клементина - Варна“ или на ДKЦ IV. Негови конкуренти са настоящите управители съответно д-р Иван Иванов и д-р Соня Цекова.

Всички те бяха допуснати до втория етап на надпреварата, когато ще бъде направена оценка на писмените им концепции за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период. Последната част от конкурсната процедура е събеседване с кандидатите. Според условията на конкурса до нея ще бъдат допуснати кандидатите с оценка най-малко „мн. добър 4.50“ по шестобалната система.

Вторият и третият етап от конкурса ще се проведат в сградата на Община Варна, в Стаята на общинския съветник, на 07.03.2022 година от 09:00 часа.

В комисията участват общинските съветници проф. Антоанета Цветкова, проф. Анелия Клисарова, доц. Николай Евтимов и д-р Ивайло Митковски. В състава й влизат също директорът на РЗИ-Варна д-р Дочка Михайлова, директорът на дирекция „Здравеопазване“ Анастасия Георгиева и Петя Петрова, старши юрисконсулт към дирекция „Правно-нормативно обслужване“.

Списъкът с допуснатите и недопуснатите кандидати до втория етап от конкурса за възлагане управлението на лечебните заведения е публикуван на сайта на Общинския съвет.

Коментари

Новини Варна