IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новини Варна
09:30 | 2 март 2022
Обновен: 00:34 | 29 март 2024

Ужасени, уморени, но и подслонени. Варненец пусна в хотела си украинци

Хотелиерът им предложил и работа, но те отказали

По материала работи: Слав Велев
Ужасени, уморени, но и подслонени. Варненец пусна в хотела си украинци

Кадър: Bulgaria ON AIR

Варненски бизнесмен е сред първите, който настани безплатно група украинци в хотела си. Те вече няколко дни имат подслон и храна, но все още не могат да се отърсят от преживения ужас на войната.

Георги Цветков е собственик на семеен хотел край Варна. Преди няколко дни научава от свой приятел, че група украинци имат нужда от подслон. Веднага се отзовава и настанява шест човека, предаде Bulgaria ON AIR.

"Целият им престой е за моя сметка, без ограничения и без условия. Всичко, каквото пожелаят, го получават от нас", каза той.

Украинците пристигат от Одеса с кола - три жени, две деца и едно младо момче. Ужасени и безкрайно уморени от дългия път и чакането по границата, групата най-после намира малко спокойствие. И макар украинците вече да са далеч от войната, в съзнанието им все още отекват изстрелите и звука на сирените.

Хотелиерът предложил и работа на украинците, но те отказали.

"Това са много горди хора, отказват почти всякаква помощ. Искат сами да се справят и да намерят решение", обясни Цветков.

Засега жените и децата остават в хотела с надеждата скоро да се приберат в родината си.

Вижте повече в репортажа 

Коментари

Аз ( преди 2 години )
Какво значи "отказали работа"?Да те посрещнат, да те спасят от смърт , теб и децата ти, да ти осигурят абсолютно всичко напълно безвъзмездно и ти да откажеш да работиш?Намирам това за много неморално.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 5 rate up comment 14
Новини Варна