IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
16:25 | 9 март 2022
Обновен: 12:21 | 23 април 2024

Пак гледат делото за изнудване срещу Марешки

Варненският апелативен съд веднъж вече се произнесе с осъдителна присъда

По материала работи: Слав Велев
Пак гледат делото за изнудване срещу Марешки

Варненският апелативен съд за втори път ще разглежда дело за изнудване срещу Веселин М. и Красимира К. Веднъж настоящата инстанция се произнесе с осъдителна присъда като призна двамата за виновни. На 14.09.2020 на подсъдимия бе наложено наказание „лишаване от свобода“ за 4 години, а на подсъдимата- 3 години и 6 месеца. Върховният касационен съд обаче отмени постановения съдебен акт и върна делото за ново разглеждане от друг състав.

Така отново предмет на въззивна проверка е присъда от 18.10.20219 г., с която Варненският окръжен съд е признал за невинен подсъдимия Веселин М. по обвинението, че между 9 октомври и 16 ноември 2014 г. с цел да принуди Асен М. да поеме имуществено задължение – всеки месец да му плаща по 10 хиляди лв., го заплашил с увреждане на имущество - разрушаване на стопанисваното от него заведение, със създаване на пречки и преустановяване на търговската му дейност. Деянието било придружено с унищожаване и повреждане на имущество. Причинило е вреди в размер на 14 838,37 лева. Подсъдимата Красимира К. също е била оправдана от първата инстанция.

Гражданските искове за 40 хиляди лв - обезщетение за претърпени неимуществени вреди в резултат на извършеното деяние и за 14 838,37 лв – за имуществени вреди, не са били уважени от Окръжен съд - Варна.

 

Коментари

МИЛЕНИУМ ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна