IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
13:15 | 10 март 2022
Обновен: 18:23 | 19 април 2024

За 20 мин: Изкупиха олиото в един от големите магазини във Варна

Най-бързо е изчерпана разфасовакта от 1 литър на цена от 3.69 лева

По материала работи: Слав Велев
За 20 мин: Изкупиха олиото в един от големите магазини във Варна

Снимката е илюстративна

Изкупиха за 20 минути олиото в един от магазините на голяма верига във Варна. Това става само часове преди посещението на вицепремиера  и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова в морската столица. След заседанието на МС вчера тя заяви: "Ще срещнете цялата сила на държавата, ако трупате печалба на гърба на народа!" и обяви масирани проверки на складове, борси и тържища.

Най-бързо е изчерпана разфасовакта от един литър на цена от 3.69 лева, като хората са се запасявали с цели стекове. В наличност малко след отварянето на магазина са останали само няколко бутилки по 2 литра.

В други вериги цените се движат от 4.19. до 5.99 лева, има и рекордна цена от 6.99 лева. Това показва проверка на кореспондента на БНР в морската столица Даниела Стойнова. 

Производствената цена на литър олио е 2 лева. Цена от 5 лева в магазините е спекула. Твърдението, че спирането на износа от Украйна и Русия на слънчогледово семе, е причина за вдигане на цените е неоснователно. Имаме 1,5 млн. тона слънчогледово семе, което стига за 4,5 години производство на олио, заяви Нинова и увери: Липса на суровина няма.

Според нея собствениците на семе и производителите на олио задържат количество, в очакване да се вдигне още цената.

Чуйте повече в репортажа ТУК

Коментари

nina ( преди 2 години )
В Била Даваха по цели стекове на човек да се свърши по-бързо. Даже и по 1 бутилка не можеше да си вземеш.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
анонимен ( преди 2 години )
Аз си купих вчера от гр. Провадия олио за 6 лева, от квартално магазинче. То при нас щяло да става 12лв. така казват продавачите.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна