IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
09:45 | 10 април 2022
Обновен: 17:56 | 18 април 2024

Протест отново затваря пътя за Златните в неделя

Недоволните се събират в 11:30 ч. на отбивката след "Слънчев ден"

По материала работи: Слав Велев
Протест отново затваря пътя за Златните в неделя

Снимка: АРХИВ

Живеещи в "Ален мак" и кк "Чайка" отново излизат на протест заради празни обещания и неяснота кога ще бъде ремонтирана пътната инфраструктура в района.

Недоволните ще се съберат днес в 11,30 ч. на отбивката след "Слънчев ден" и отново заявяват готовност да затворят пътя за Златни пясъци.

Протестните им действията са насочени срещу безобразното състояние на инфраструктурата в района и трайния отказ на институциите да променят това.

Ето какво пишат организаторите:

"Информирали сме официално властимащите както за проблемите, така и за твърдата ни решимост да отстояваме правото си на живот и работа в безопасна и нормална среда, дори ако това изисква от нас всяка седмица да протестираме и да затваряме пътища", пишат в писмо до медиите граждани.

И през 2022 година хиляди варненци продължаваме да бъдем невидими за властта. Декларации за добри намерения и намиране на финансиране (с евентуални кредити) в бъдеще (неуточнено) време има, но фактически кк “Чайка” липсва - както в бюджета - както на Варна, така и в този на държавата.

Което ще рече, че в най-добрия случай дупките по улиците в района ни, ако не продължат да зеят като кратери, ще се превърнат във временни, анемични кръпки, качествените туристи ще ни заобикалят и ще продължим да събираме на части колите си по улиците в района.

Знаем, че, ако мълчим, нямаме шанс да бъдем забелязани и административният геноцид над нас ще продължи.

Затова, ще покажем, че чиновническото бездействие не може да ни пречупи и няма да се откажем от битката за по-цивилизовани условия за работа и живот в кк “Чайка” и “Ален мак”.

Решени сме да преследваме нашата кауза до край.

Затова на 10 април, в 11,30 часа, ще бъдем на отбивката след кк Слънчев ден.

В готовност сме да затворим пътя за Златни пясъци отново. Защото сме в правото си да искаме безопасни и светли улици.

Коментари

Новини Варна