IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
12:30 | 14 април 2022
Обновен: 03:23 | 25 април 2024

Сандов обсъжда чистотата и безопасността в Черно море на кръгла маса във Варна

На срещата ще присъстват представители на ВМС, Гранична полиция, Института по океанология към БАН, Морска администрация и др.

По материала работи: Слав Велев
Сандов обсъжда чистотата и безопасността в Черно море на кръгла маса във Варна

Борислав Сандов/Снимка: МОСВ

Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов пристига във Варна за участие в кръгла маса, посветена на чистотата и безопасността на Черно море.

Ще бъде обсъдена вероятността от предстоящи рискове за българската акватория, както и възможностите за превенция, за мониторинг на състоянието, за обмен на данни, за координация на действията и управление на заплахите, свързани с чистотата и безопасността на Черно море предвид военните действия на територията на Украйна. 

От страна на Министерството на околната среда и водите ще участват представители на Изпълнителната агенция по околна среда, Националния институт по метеорология и хидрология, РИОСВ– Варна и Басейнова дирекция “Черноморски район”.

На срещата ще присъстват и представители на ВМС, Гранична полиция, Института по океанология към БАН, Морска администрация, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, Държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура”, а домакин на кръглата маса ще бъде Областна администрация.

Коментари

Новини Варна