IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
12:45 | 27 април 2022
Обновен: 06:09 | 25 април 2024

Ухапан от бездомно куче осъди Община Варна

Инцидентът e станал в Морската градина

По материала работи: Слав Велев
Ухапан от бездомно куче осъди Община Варна

3500 лева обезщетение ще плати Община Варна на баща, ухапан от бездомно куче при опит да предпази сина си. Решението на Окръжния съд в морския град е окончателно, а кметската администрация ще трябва да покрие и съдебните разноски в размер на 480 лева, научи Дарик

В началото на месец юни миналата година пострадалият Д. Д. и бременната му жена се разхождали с  2-годишния им син в Морската градина. В района на Детския кът се появила глутница от 5-6 кучета, като едно от тях, което имало марка на ухото, започнало да ръмжи срещу детето. 

Бащата вдигнал момчето във въздуха, а кучето го захапало силно в задната част на крака на нивото на коляното.

От преживения стрес се нарушил сънят на пострадалия и той няколко пъти посещавал психолог. Освен това изпитвал чувство на вина, че детето му е можело да бъде наранено. Заради причинената травма мъжът повече не искал да се разхожда в Морската градина и на открито, защото развил страх от всички кучета. 

Според съда не са приложени мерките по надзора на общината върху безстопанствените кучета, след като такива има по улиците на Варна и в Морската градина. 

„По делото е доказано виновното неизпълнение на нормативно установеното задължение Община Варна, чрез своите служби и изпълнители на работата да осигурява безпрепятствено придвижване на хора по обществените места на общината, незаплашвани от агресивни бездомни кучета”, се посочва в мотивите на съда. 

Коментари

Дед Колю ( преди 1 година )
Тъпия Българин за пари какво ли не ще "развие" хаха.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна