IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
17:00 | 13 май 2022
Обновен: 09:17 | 19 април 2024

8 млади юристи започват стаж в Окръжен съд - Варна

Половината от тях са възпитаници на Варненския свободен университет

По материала работи: Слав Велев
8 млади юристи започват стаж в Окръжен съд - Варна

Четирима възпитаници от специалност „Право" на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър", трима от Русенския университет „Ангел Кънчев“ и един от юридическия факултет на Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методи избраха Окръжен съд – Варна, за да преминат задължителния си професионален стаж. За тях, това е последната обучителна стъпка, преди да положат изпит и да придобият юридическа правоспособност.

Съдебните кандидати бяха посрещнати от председателя на съда –Марин Маринов, който им пожела да бъдат здрави и им благодари, че са избрали Окръжен съд – Варна. Той представи накратко институцията, като изтъкна, че са обособени три отделения – Гражданско, Търговско и Наказателно, като това е възможност да се запознаят с голямо разнообразие от правни спорове.

На официална церемония на всеки от съдебните кандидати беше връчена стажантска книжка с пожеланието да преминат стажа си усърдно.

От административния секретар Красимир Чернев, съдебните кандидати получиха допълнителна информация за това, как ще преминат шестте месеца стаж в съдебната система. Те ще имат 2 месеца общ и 4 месеца специализиран стаж. Целта е юристите да се запознаят с организацията и работата на органите на съдебната власт, адвокатурата и нотариалната дейност, а натрупаните знания да им помогнат в избора на желана област за развитие.

Коментари

Дед Колю ( преди 1 година )
И те ще са същите корумпирани отпадъци като тези които сега са там. Този съд за нищо не става.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна