IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
09:00 | 7 юни 2022
Обновен: 02:27 | 25 април 2024

Змии и плъхове изпълзяха от високите треви във Варна (СНИМКИ)

Няма работна ръка за косене, жалват се от общината

По материала работи: Слав Велев
Змии и плъхове изпълзяха от високите треви във Варна (СНИМКИ)

Снимки: Фейсбук/Силвия Боева

Змии и плъхове изпълзяха от високите треви във Варна. За това алармират редица жители на морския град. "Здравейте, пиша ви във връзка с изкосяването на тревните площи в района на Царевец 55. Положението е извън контрол". Това пише в социалната мрежа младата майка Силвия Боева. "Освен това, че тревата е с размера на възрастен мъж, в нея живеят не само богато разнообразие от насекоми, а също така плъхове и змии. Живущите в района многократно подават сигнали, но общината остава сляпа и глуха. Безумно е това да се случва особено, когато в непосредствена близост има детска площадка, която вече е трудно видима. Живущите там сме под постоянен риск от ужилвания, ухапвания и какво ли още не въпреки, че РЗИ е на 50метра от случващото се", допълва още тя.

Липсата на работна ръка е причината за забавяне на косенето в районите на Варна. Това каза за Радио Варна Тихомир Тимов, началник отдел "Общинска инфраструктура". По думите му няма достатъчно косачи, а заради дъждовете тревата избуява много бързо. Седем са наетите фирми за извършване на тази дейност, като всеки район работи с една определена, обясни Тимов. Многобройни са сигналите за необработени площи в район "Младост".

Общо 40 души са наети за почистването на тревата, като само около 20 служители са ангажирани в косенето в "Младост". Тимов увери, че от 1300 декара в района вече са изкосени 1000. Той каза още, че около детските заведения и площадки, както и около булевардите вече предстои втора коситба.

Коментари

Новини Варна