IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
16:10 | 7 юни 2022
Обновен: 13:28 | 18 април 2024

Осъдиха млад готвач от Варна, опитал да измами голяма търговска верига

Той сменил етикетите на напазаруваните от него скъпи стоки с бар-код на по-евтини продукти

По материала работи: Слав Велев
Осъдиха млад готвач от Варна, опитал да измами голяма търговска верига

29-годишен беше признат за виновен, че на 23 април миналата година, с цел да набави за себе си имотна облага, чрез подмяна на етикети с бар-код за вид и цена на стоки, възбудил заблуждение у касиер във варненски супермаркет, че купува стоки от значително по-евтин вид, вместо действително изнесените през касовата зона. На посочената дата подсъдимият поставил в пазарската си количката големи опаковки филе от сьомга, сурови скариди и пакет луканки от определена марка, като междувременно подменил етикетите им с предлагани в магазина сходни по вид стоки, но на по-ниска цена.

На път към касите той натрупал в количката си и редица други продукти, който възнамерявал да заплати на реалната им стойност. Касиерът маркирал всички стоки на лентата и подсъдимият заплатил отразената в касовия бон обща сума от около 39 лева. По този начин подсъдимият  на практика заплатил близо 124 лева по-малко от дължимото. Охранител в търговския обект забелязал съмнителни действия с етикетите, затова непосредствено след плащането поискал да провери закупената стока, при което подсъдимият хукнал към изхода на магазина и бил задържан със съдействието на полицията.  

29-годишният мъж е неосъждан и с оглед  стойността на нанесената имотна вреда, случаят се явява маловажен. За извършените от него измамливи действия – престъпление по чл. 209, ал.3 от НК, Варненският районен съд го призна за виновен. По внесено от прокуратурата постановление с предложение за освобождаване от наказателна отговорност, му бе наложено административно наказание – глоба в размер на 1000 лв. Разноските по делото също се възлагат на подсъдимия.

Решението на Районния съд подлежи на обжалване в 15 дневен срок.

Коментари

Аз ( преди 1 година )
Каква имотна измама....какви глупости пишете
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна