IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
15:45 | 25 юли 2022
Обновен: 09:43 | 25 април 2024

Обясниха защо не във всички варненски автобуси има работещи климатици

„Градски транспорт” изпитва проблем с вандалските прояви от страна на пътниците

По материала работи: Слав Велев
Обясниха защо не във всички варненски автобуси има работещи климатици

Снимка: Черно море/АРХИВ

Технически проблеми са причината не във всички варненски градски автобуси да има работещи климатици, дори и в по-новите машини. Това обясни Юлиян  Георгиев от ръководството на „Градски транспорт”, предаде "Дарик Варна".

Всеки ден се обслужват по няколко автобуса с проблеми в климатичната система. В повечето случаи става дума за проблем с гумените съединения и постоянно има нужда от дозареждане на фреон. 

„Не е по желание на „Градски транспорт” да икономисваме от климатици. Правим всичко възможно климатиците да са в пълна оперативност”, изтъкна Георгиев.

Към момента синьо-белите „Соларис”-и са най-новите автобуси в „Градски транспорт”. Те са произведени през 2013 г. и вече са към приключване на европейския си жизнен цикъл.  В повечето държави на континента нормалният цикъл на обслужване на автобусите е 800 хиляди километра или 10 години, посочи специалистът от общинското дружество.

В транспортната фирма изпитват проблем и с вандалски прояви на пътниците. В интериора на автобусите и тролеите се появяват всевъзможни надписи. Въпреки че седалките са с покритие срещу подобни вандалщини, за драсканиците се използват все по-модерни маркери, което прави почистването много трудно, сподели Юлиян  Георгиев. Той добави, че през нощта се почистват всички 130 автобуси, които през деня обслужват линиите в морската столица.

Коментари

Цхйнхх ( преди 1 година )
По автобусите не трябва да има реклами
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Цгххййй ( преди 1 година )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна