IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
10:00 | 23 август 2022
Обновен: 17:49 | 17 април 2024

Културно-исторически спектакъл се провежда в Тополи

Възстановки и музика съпътстват програмата на събитието под надслов "Българската армия - от Аспарух до наши дни"

По материала работи: Слав Велев
Културно-исторически спектакъл се провежда в Тополи

10-ти културно-исторически спектакъл под наслов "Българската армия - от Аспарух до наши дни" ще се проведе във варненското село Тополи на 4 септември 2022 година, съобщават организаторите.

Историческият спектакъл е с участието на над 100 души от различни клубове и сдружения за исторически възстановки, представящи хронологически историята на българската армия през периодите на създаване на българската държава, второто българско царство, борбите за национално освобождение и обединение, балканската и първата световна война, втората световна война и настоящата българска армия.

Събитието ще бъде предшествано от Общоградско шествие, което ще тръгне от центъра на Тополи до Читалището в 9.40 часа и ще стигне до стадиона. То ще бъде водено от малките гайдарчета от гайдарска школа "Тракия". В него по реда участие ще вземат курсантите от факултет "Артилерия, ПВО и КИС", Прабългарска школа по оцеляване "БагаТур" с коне, Регионален клон "Традиция" 7-ми пехотен преславски полк, Клубовете за военно-исторически реконструкции "Миноносец "Дръзки" и "Братя по оръжие", Сдружение "Хайдути" членове на клубовете "Родолюбие", "Катерни ци" и "Подводни лодки" към Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса. След тях ще бъдат граждани и гости на събитието, военни и полицейски техники и мотористи от варненски мотоклубове със Трибагреника.

Инициативата е съпроводена от богата музикална програма.

10-ти културно-исторически спектакъл под наслов "Българската армия - от Аспарух до наши дни" се провежда под патронажа на началника на отбраната на република България адмирал Емил Ефтимов.

Коментари

Новини Варна