IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
17:48 | 26 май 2015
Обновен: 23:53 | 21 март 2024

Махат стълба от ул. "Моряшка"

Местната власт и Енергото си прехвърлят отговорността за нестандартното инфраструктурно решение

По материала работи: Борис Проданов
Махат стълба от ул. "Моряшка"

Стълбът, който се намира насред пътното платно на ул. "Моряшка" в квартал "Аспарухово", ще бъде премахнат, съобщиха от районната администрация. За целта вече има издадена заповед от кмета, че обектът е опасен. Стълбът ще бъде премахнат след изтичане на срока за евентуално обжалване на акта.


В началото на август м.г. районната администрация в “Аспарухово” е подала сигнал до собственика на съоръжението в лицето на местното електроразпределително дружество да премахне стълба, защото пречи на свободното движение в района на ул. “Моряшка”.


Електрическият стълб се е озовал в средата на улицата в резултат на промяна на уличната регулация след наводнението през юни 2014 г., съобщиха от своя страна от “Енерго-Про Мрежи”. От дружеството посочват още, че съгласно разпоредбите на Закона за устройство на територията той е трябвало да бъде преместен от общината след съгласуване с тях. Въпреки това електроразпределителното дружество вече е предприело на добра воля действия за изместване на стълба за своя сметка.


Това обаче е свързано с реконструкцията на въздушната електроразпределителна мрежа в района, включващо промяна на местоположението и на други стълбове, както и на трасетата на въздушните електрически линии.~

 

Коментари

Новини Варна