IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
11:40 | 8 ноември 2022
Обновен: 21:41 | 26 април 2024

Парк и нова атрактивна алея правят в Белослав

Те ще бъде обособени край брега в северната част на града

По материала работи: Слав Велев
Парк и нова атрактивна алея правят в Белослав

Снимка: Община Белослав3D визуализация на техническия инвестиционен проект

Нова атрактивна туристическа зона с панорамна гледка към Варненско – Белославското езеро може да бъде обособена край брега в северната част на Белослав, обявиха от общинската администрация.

Проектът предвижда изграждане на алеи за разходка и зона за отдих, залесяване с нова дървесна растителност, монтаж на архитектурно-художествени елементи – стъклена арт инсталация и арт-инсталация за фотографии, пейки и други съоръжения.

За целта преди повече от година Общината предприе инициатива да намери начини за предоставяне на държавен имот в кв. „Акации“ с цел реализиране на инвестиционното предложение. В началото на ноември областният управител е изразил положително становище и е отправено предложение до Министерски съвет за провеждане на процедура за предоставяне безвъзмездно за управление на Община Белослав на въпросния имот. В следващите месеци се очаква и крайното решение на Правителството.

Коментари

Новини Варна