IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
10:30 | 9 ноември 2022
Обновен: 00:49 | 28 март 2024

25-годишен криминално проявен е задържан за убийството на жената край Провадия

50-годишната местна жителка почина от раните си пред дома си в с. Черноок

По материала работи: Слав Велев
25-годишен криминално проявен е задържан за убийството на жената край Провадия

В резултат на предприети незабавни оперативни действия криминалисти на ОД на МВР Варна и служители на РУ- Провадия установиха и задържаха извършител на тежко криминално престъпление. Вчера, минути след полунощ е получен сигнал, че в с. Черноок е открито тяло на жена.

При извършения на място оглед е установена самоличността ѝ - 50-годишна местна жителка, по тялото ѝ са открити и няколко прободни рани.

При проведените оперативни действия в полицейския арест е задържан извършителят на деянието - 25-годишен , криминално проявен жител на същото село. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.

Пред съседи, които са се притекли на помощ, жената заявила, че е нападната от племенника си, с когото били във влошени отношения. По-късно тя починала. 

Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност за убийство, извършено с особена жестокост и по мъчителен за жертвата начин А.И. (25 г.) от провадийското село Черноок. Той е задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му в съда за разглеждане искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Престъплението е извършено през нощта на 7 срещу 8 ноември 2022 година. 50-годишната жертва на младия мъж се намирала в дома си. Жената забелязала, че някой се опитва да демонтира камерите за видео-наблюдение на къщата и решила да провери какво се случва. На място тя попаднала на роднина на мъжа си. Помежду им възникнало спречкване. 25-годишният обвиняем извадил нож и нанесъл на жената няколко прободни рани, като успял да засегне жизнено важни органи. Малко по-късно тя починала. А А.И. избягал.

В резултат от предприетите незабавни действия по разследване на случилото се и започнатите издирвателни мероприятия от страна на ОД на  МВР – Варна, мъжът е задържан.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Варна. Предстои съдът да разгледа искането на наблюдаващия прокурор за взимане на най-тежката мярка за неотклонение.

Коментари

Новини Варна