IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
12:20 | 17 ноември 2022
Обновен: 14:29 | 26 април 2024

Разбиха наркогрупа във Варна (СНИМКИ)

Към наказателна отговорност са привлечени 7 души на възраст 33 години и 34 години

По материала работи: Слав Велев
Разбиха наркогрупа във Варна (СНИМКИ)

Aдминистративният ръководител на Окръжна прокуратура – Варна Красимир Конов и началникът на отдел „Североизточен“ при ГДБОП комисар Деян Горанов/Снимки: Прокуратура на Р България

Преустановена е дейността на организирана престъпна група, занимавала се с отглеждане на марихуана и разпространение на високорискови наркотични вещества, във Варна.

Окръжната прокуратура в морската столица ръководи разследване във връзка с организирана престъпна група, занимаваща се с отглеждане на растения от рода на конопа, както и разпространение на високорискови наркотични вещества. Към наказателна отговорност са привлечени седем души на възраст 33 години и 34 години. Те са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор, като предстои в съда да бъдат внесени искания за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо всеки от тях.

В хода на работата по случая, под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура, служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ от отдел „Североизточен“ и секторите БОП в Русе, Плевен и Бургас, са реализирали множество процесуални действия. Извършени са претърсвания на различни адреси основно във Варна, претърсен е и адрес в село Аврен, както и един в село Константиново. Установени са общо 12 оранжерии, оборудвани за отглеждане на растения от рода на конопа. Иззети са 1014 растения в различен стадий на растеж, палатки, вентилатори, отоплителни инсталации и други приспособления, предназначени за извършването на престъпната дейност.

Иззети са също суха тревиста маса – 2963,73 грама, и 14,3 грама хашиш, четири леки автомобила, множество мобилни телефони и сим-карти, както и значителна сума пари в лева и евро – 60 390 лева и 3790 евро.

Работата по доказване и документиране на престъпната дейност на организираната група продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Варна.

Информацията по случая беше оповестена от административният ръководител на Окръжна прокуратура – Варна Красимир Конов пред представители на средствата за масово осведомяване на брифинг, провел се днес. Участие в него взе и началника на отдел „Североизточен“ при ГДБОП комисар Деян Горанов.

 

Коментари

Дед Колю ( преди 1 година )
rate down comment 0 rate up comment 0
Сеързан с групата ( преди 1 година )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна