IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
11:00 | 18 декември 2022
Обновен: 13:31 | 27 април 2024

Протест: Затварят пътя Варна-Белослав в подкрепа на "Тубдиспансера"

Белодробната болница има задължения към енергото в размер на 80 000 лв.

По материала работи: Слав Велев
Протест: Затварят пътя Варна-Белослав в подкрепа на "Тубдиспансера"

Снимката е илюстративна/АРХИВ

Жителите на село Константиново ще подкрепят обявения за 19 декември протест във връзка със спрения ток в "Тубдиспансера" във Варна. Недоволството им е с начален час 10 в понеделник. 

Протестиращите ще се съберат пред сградата на стационара, намиращ се в местност „Амонал“, землище с. Звездица (пътя Варна - Белослав, преди заведение „Тримата мускетари“). 

Като крайна мярка те са решени да блокират движението по пътя Белослав-Варна, за да се намери решение на проблемите им.

"Няколко души от селото работят в болницата. Носи се мълва сред хората, че в болницата има сериозни интереси и искат сградата да бъде взета за хоспис или хотел. Тя се намира на брега на езерото, в горска територия. От 10 месеца персоналът не е получавал заплати. Дано не се наложи някой близък да не се разболее", коментира за Радио Варна Марин Урумов, председател на Инициативен комитет в с. Константиново. 

Около 200 души наброява Инициативният комитет в село Константиново. 

"Желанието на здравните работници е да бъдат чути от държавна и местна власт, и болницата бъде запазена. Надяваме се най-после да се намери някой, който да обърне внимание на проблемите им. А те, мисля, са Ви добре известни: задължения към "Енерго-про"-Варна в размер на няколко десетки хиляди лева, неполучавани месеци наред трудови възнаграждения на персонала, неефикасен мениджмънт и т.н.", коментира Урумов. 

Тубдиспансерът във Варна има задължения към "Енерго Про" в размер на 80 000 лв.

Подробностите чуйте от разговора на Александър Йорданов с Марин Урумов, председател на Инициативния комитет в с. Константиново:

Коментари

Новини Варна