IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
12:40 | 27 януари 2023
Обновен: 07:52 | 22 май 2024

Енергото: Повишава се интересът към зелените сертификати

Въпреки несигурността се затвърди тенденцията за повишаване броя на клиентите, които избират доставката на 100% зелена енергия

По материала работи: Слав Велев
Енергото: Повишава се интересът към зелените сертификати

Въпреки несигурността на енергийните пазари, през изминалата 2022 година се затвърди тенденцията за повишаване броя на клиентите, които избират доставката на 100% зелена енергия от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги. Динамиката на пазара и непредсказуемостта в движението на цените на електроенергията не намали интереса към удостоверенията, издавани от енергийното дружество. През 2022 година компанията достави енергия, изцяло произведена от ВЕИ на близо 30 компании с годишно потребление от 150 000 МВтч.

Сред компаниите, извършващи дейността си с доставката на изцяло зелена енергия от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги са А1 България, Нестле България, Кока-Кола, Екуиникс, Екстрапак, DHL, Палфингер Продукционстехник България, Коутс България, Юнимастърс Лоджистикс, Цератицит България и други.

Профилът им е разнообразен, като тяхната дейност е в различни сектори – телекомуникации, хранително-вкусова промишленост, производство на опаковки и хартиени изделия, производство на конци, кранове и подемна техника, логистика и транспорт, инструменти и машини за индустрията и други. Снабдяването с изцяло зелена енергия е неизменна част от ESG стратегиите на редица компании и ясно демонстрира тяхната отговорност към устойчива работа в полза на обществото и околната среда. Електрическата енергия от ВЕИ подпомага изпълнението на амбициозните екологични цели за намаляване на въглеродния отпечатък и пълна декарбонизация, с които все повече компании в глобален мащаб се ангажират.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги насърчава производството и търговията с електроенергия, генерирана по екологичен начин. Популяризирането на зелената идея е сред водещите приоритети на компанията. За разлика от централите, работещи с изкопаеми горива, възобновяемите източници на енергия не отделят парникови газове в атмосферата. Компанията беше първият доставчик на електроенергия у нас, стартирал издаването на удостоверения за зелена енергия, които се базират на издадени от Агенцията за устойчиво енергийно развитие гаранции за произход.

Коментари

Новини Варна