IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
09:45 | 31 януари 2023
Обновен: 08:26 | 19 април 2024

Общинският съвет във Варна заседава извънредно

Обсъждат правилата за санирането и таксиметровия бранш

По материала работи: Слав Велев
Общинският съвет във Варна заседава извънредно

Снимка: Общински съвет - Варна

Общинският съвет във Варна се свиква на извънредно заседание, което ще се проведе днес от 10.30 часа.  

Съветниците трябва да приемат правилата, при които сдруженията на собствениците ще могат да кандидатстват за общинско финансиране за изготвяне на технически паспорти на сградите и обследване за енергийна ефективност. Тези документи са задължителна част от процедурата за безплатно саниране. За да може повече блокове във Варна да се включат в програмата, общината реши да подпомогне сдруженията на собствениците, като им предостави общинско финансиране за изготвяне на нужната документация.

На днешното заседание местният парламент следва да одобри и разпределението за 2023 г. на преходния остатък, в т.ч. от целева субсидия за капиталови разходи, от общински приходи и от банкови заеми. Община Варна приключи бюджетната година с над 59,2 млн. лева преходен остатък от държавни и местни дейности и от дофинансиране на държавни дейности.

Общинските съветници ще гласуват също промени в свое решение, касаещо таксиметровия бранш. Корекциите се налагат заради липсата на приет държавен бюджет.

Заседанието ще може да проследите "НА ЖИВО" в YouTube канала на местния парламент ТУК.

Коментари

Новини Варна