IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
16:30 | 31 май 2023
Обновен: 04:55 | 18 март 2024

Осъдиха две варненки, неплащали издръжка на децата си

Общо 16 бона дължат двете дами

По материала работи: Слав Велев
Осъдиха две варненки, неплащали издръжка на децата си

Две жени, съответно на 43 години и на 37 години, бяха признати за виновни в това, че в различни периоди,  след като са били осъдени с влезли в сила решения на Районен съд – Варна, да издържат свои низходящи – децата си, съзнателно не изпълнили това си задължение за повече от две месечни вноски.

 

43-годишната подсъдима е трябвало да заплаща на трите си деца, чрез техния баща и законен представител, ежемесечна издръжка, като общата стойност на задължението й за периода от м. ноември 2019 г. до м. януари 2023 г. включително, е за над 11 000 лева. Освен това деянието при нея е извършено в условията на повторност. Състав на Районен съд - Варна й наложи наказание „пробация“, като в продължение на 9 месеца тя подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, както и на периодични срещи с пробационен служител за същия срок. Съдът наложи на 43-год. подсъдима и наказание „обществено порицание“, което да бъде изпълнено чрез обявяване на присъдата в Кметството по местоживеенето.

37-годишната подсъдима бе осъдена за съзнателно неизпълнение на задължението си да издържа своята дъщеря, чрез нейния баща и законен представител, за периода от м. януари 2018 г. до м. юни 2021 г. включително, като общата сума на задължението й възлиза на близо 5000 лева. Варненският районен съд наложи на подсъдимата наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години.

15-дневен е срокът за обжалване на присъдите.

Коментари

Madurko ( преди 9 месеца )
М***лоумна държава с м***лоумен съд и закони. Какъв е смисъла от тези "наказания"?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
Новини Варна