IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
16:40 | 21 март 2023
Обновен: 22:06 | 16 март 2024

Осъдиха варненска майка, неплащала издръжка на двете си деца

Общата стойност на задължението й възлиза на близо 6000 лв.

По материала работи: Слав Велев
Осъдиха варненска майка, неплащала издръжка на двете си деца

Снимката е илюстративна/АРХИВ

36-годишна жена от Варна бе призната за виновна в това, че в периода от м. юли 2021 г. до м. август 2022 г. включително,  след като е била осъдена с влязло в законна сила съдебно решение, да издържа свои низходящи – дъщерите си, съзнателно не изпълнила това си задължение за повече от две месечни вноски. Деянието е престъпление по чл. 183 от НК, научи ИА "Черно море".

Подсъдимата е трябвало да заплаща на децата си, чрез  техния баща, ежемесечна издръжка от по 200 лева месечно за всяко дете. Общата стойност на задължението й за целия период възлиза на 2 800 лева за всяко дете или в общ размер на 5 600 лв.

С присъда, състав на Варненския районен съд наложи на 36-годишната жена наказание „пробация“. В продължение на осем месеца тя подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, както и на задължително провеждане на периодични срещи с пробационен служител за същия срок.

15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.

Коментари

Ангел ( преди 11 месеца )
Вместо да осъдят някой депутат те се занимават с глупости
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
Новини Варна