IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
17:00 | 4 юни 2023
Обновен: 17:36 | 17 март 2024

На "Златните" туристи няма (СНИМКИ)

В края на март хотелиери от курорта изказаха силното си притеснение за предстоящия летен сезон

По материала работи: Слав Велев
На "Златните" туристи няма (СНИМКИ)

Снимки: Детектив Имот

Туристи липсват в близкия до Варна курорт "Златни пясъци" в началото на летния туристически сезон, но за сметка на това има строежи, видя проверка на Детектив Имот.  

В края на март хотелиери от курорта "Златни пясъци" изказаха силното си притеснение за предстоящия летен туристически сезон. Голяма част от тях споделиха, че няма да могат да издържат финансово и държавата трябва да предприеме спешни мерки за бранша и заговориха дори за фалити.

В курорта очакват първите туристи след средата на юни. "Губим крилата на сезоните, активният остава юли-август. Това означава свиване на заетостта. Очакваме туристи от Румъния, Полша, Сърбия и Германия, откъдето записването все още е много слабо. Загубихме чартърните полети с бездействие от държавата - обещавахме 35 евро на седалка, но това не се реализира", разкри пред NOVA Станислав Стоянов - зам.-председател на Съюза на хотелиерите на "Златни пясъци". 

"Паркоместата в целия комплекс "Златни пясъци" са ограничени и много от хотелите отказват резервации. Това води и до отлив на туристи, което е напълно разбираемо при положение, че не могат да ти осигурят място за паркиране на автомобила, с който си тръгнал на почивка", заяви по-рано Стоянов пред БНР.

Коментари

Ytt ( преди 9 месеца )
Мен ме е страх да отида до този курорт с колата си, трябва да се озъртам като лалугер, че да паркирам на място, където няма да ме вдигнат. Предпочитам други, по-спокойни места.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 25
Някой ( преди 9 месеца )
Съборете някой хотел и направвте паркинг. Вие само хотели настроихте без да мислите за паркирането.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 21
Невена ( преди 9 месеца )
Няма какво да реват. Паякът там е абсолютно незаконен, в комбина с полицията, курортът е мръсен, неподържан, *** е пълна.Ако някой чете коментарите под новината, което ме съмнява, ще си вземе поука от това.Едни румънци ми споделиха, че никога вече няма да посетят Златни пясъци. Да си направят извод ревящите лакомници.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 24
Пламен ( преди 9 месеца )
Чедесно това им се полага. Преди 2тодини ми вдигнаха колата от гората и ми взеха 72лв .. На паркинга не ме пуснаха защото нямало място а после на същия този паркинг имаше място за вдигнатите . Точно това заслужавате.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 37
Веселин ( преди 9 месеца )
Построили хотели ,забравили паркинги да направят.Ето за това няма да имате туристи нещастници
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 4 rate up comment 35
Вий ( преди 9 месеца )
Нали все ни обясняват, че има пазарна икономика, не разбирам каква помощ искат(то държава няма) Като, няма туристи, да помага на строежа на съседния хотел, ЕЙ НАГЛЕЦИ НИТО 1БЪЛГАРИН ДА СТЪПНЕ В ЛУКСОЗНИТЕ ВИ ХОТЕЛИ, РАДВАЙТЕ СЕ НА ТИШИНА И САМОТА (ПРЕСМЯТАЙТЕ КОЛКО МИЛИОНА СТЕ ОТКРАДНАЛИ)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 39
Е,драги хотелиери ( преди 9 месеца )
Ще си изкарате едно спокойно лято в прекрасните си хотели и вкусотиите в ресторантите ви !Успех!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 35
Една ( преди 9 месеца )
И как да има туристи на "Златни пясъци", след като при направено запитване за цени и резервация за един и същ период за миналата и настоящата година и в един същ хотел, цената е тройно по-висока. В цифри - миналата година от 16 до 18 юли за три нощувки платихме 390 лв., а за тази година е 1150 лв. за същия период.Знаем за фактора инфлация, но индекса не умножава по 3.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 43
Алито от София ( преди 9 месеца )
Никъде не пише че като си откраднал от държавата милиони и си вкарал част от тях у хотел, а той не върви що не знаеш как да го ръководиш и нямаш клиенти, трябвало държавата да ти помага, а когато ти върви, някой плаща ли по висок данък, или изобщо, плащат ли си данъците
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 3 rate up comment 45
Другаря ( преди 9 месеца )
Ами сами си го направихте какво ревете сега мръсотия долнопробна храна и напитки персонал роми и селяни собственика вика не ми пука ще дойдат други и така
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 42
Новини Варна