IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
15:30 | 29 юни 2023
Обновен: 12:06 | 25 април 2024

Осъдиха 40-годишен варненец за блудство с малолетна

Нападнал 11-годишното момиче на стълбището между етажите на входа, в който живее

По материала работи: Слав Велев
Осъдиха 40-годишен варненец за блудство с малолетна

Снимката е илюстративна: АРХИВ

40-годишен мъж от Варна беше осъден от Районния съд за извършени от него блудствени действия на 13 ноември 2022 г. спрямо 11-годишно момиче. Подсъдимият бе признат за виновен, че около обяд на  тази дата последвал малолетното дете, което се прибирало във входа на блока си и на стълбището между етажите извършил с него действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание, без съвкупление. Потърпевшото момиче се стресирало, хукнало по стълбите и веднага казало на майка си какво се е случило. Двете заедно излезли навън и недалеч от жилищния блок детето успяло да разпознае и посочи извършителя, който по-късно по подаден сигнал бил заловен от органите на реда.

Делото бе разгледано в процедура на съкратеното съдебно следствие, с признаване на вината от подсъдимия и редуциране с 1/3 на определеното наказание. Така за извършеното блудство, Районният съд във Варна наложи на 40-год. подсъдим наказание от 16 месеца лишаване от свобода, което следва да бъде изтърпяно при първоначален общ режим. Той бе осъден още да заплати на пострадалата сумата от 8000 лв. като обезщетение за претърпените неимуществени вреди в резултат от деянието, ведно със законната лихва. В негова тежест са също разноски по делото и държавната такса върху уважения граждански иск.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Варна.

Коментари

Новини Варна