IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
16:45 | 24 юли 2023
Обновен: 23:30 | 2 май 2024

Закоравял затворник преби жестоко мъж в село край Варна

33-годишният бабаит е лежал два пъти в тюрмата

По материала работи: Слав Велев
Закоравял затворник преби жестоко мъж в село край Варна

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Съдът взе най- тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 33-годишен мъж, привлечен като обвиняем за нанасяне на средна телесна повреда, при условия на опасен рецидив, на друг мъж от село в община Белослав. 

За подобно тежко умишлено престъпление - по чл. 131а от Наказателния кодекс, предвиденото в законодателството наказание е лишаване от свобода от 5 до 12 години.

Като разгледа събраните до момента доказателства по досъдебното производство, Варненският районен съд прие, че са налице и двете изискуеми от закона предпоставки – може да се направи разумно обосновано предположение за съпричастност към деянието и за наличие на реална опасност лицето да се укрие или да извърши престъпление.

Видно от справката  за съдимост на обвиняемия, деянието за него се явява извършено в условия на опасен рецидив, след две предходни осъждания на лишаване от свобода. Предвид тежестта на престъплението и предвиденото наказание за него, както и високата степен на обществена опасност, съдебният състав определи мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване в 3-дневен срок, като в случай жалба делото пред ВОС бе насрочено за 28 юли от 10 ч.

Коментари

Новини Варна