IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
10:40 | 3 август 2023
Обновен: 01:44 | 29 април 2024

Варненци се жалват: Изкорениха ни дървото (ВИДЕО)

Близо 5 месеца ремонти тормозят живущите около "Тракия"

По материала работи: Слав Велев
Варненци се жалват: Изкорениха ни дървото (ВИДЕО)

Поредна жалба на граждани срещу общинските ремонти на междублокови пространства постъпи до редакцията на ИА "Черно море". Жители на централната част на града се жалват, че работници са изкоренили посадено от дърво. Друг въпрос е, че нормативната база на Община Варна забранява подобни самоволства, като засаждане на дърво без разрешение на общинска в собственост.

Ето какво пише гражданка до електроната ни поща:

"Бих желала да изразя възмущението на група от хора по повод отстраняването на приблизително 10-годишно иглолистно дърво (вероятно Ела) по време на ремонти дейности, извършвани в град Варна на ул. „Страхил Войвода“, блок 5, вход А. Засадено е в градинката до входа, но по време на ремонтни дейности по улицата, беше отстранено. Вероятно на мястото предстои поставяне на тротоар, който до момента не е съществувал. Въпросното място беше засадено с растения, но всички са изкоренени.

Чудим се защо е пречило дървото, не е ли имало възможност да направят бъдещия тротоар до него, а не на негово място и дали е с разрешение от Община Варна, както строителите твърдят.

Когато приоритет на всяко управление е увеличаване на зелените площи, защо Община Варна унищожава вече създадени зелени пространства и дали планира възстановяването им?".

Припомняне че във Варна се извършва мащабна кампания по ремонт и облагородяване на междублокови пространства в града. В района на ул. „Страхил Войвода и кината "Тракия" се работи усилено още от април, като до момента мръсотията и неуредиците продължават да тормозят живущите в района вече близо 5 месеца. По информация на ИА "Черно море" строителните дейности в района трябва да приключат през септември с въвеждането на платено паркиране в тази част на града.

На мястото между бул. "Сливница" и бул. "Владислав" бяха разрушени две футболни игрища, чието възстановяване е спорно, предвид новоизградената инфраструктура в района. В същото време децата и хората са принудени ежедневно да дишат прахоляка и слушат шума от ремонтните дейности. 

Коментари

местен ( преди 8 месеца )
Като гледам ландскейпа, последен проблем им е дръвчето ;0000
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Варненец ( преди 8 месеца )
Избуели дървета и храсти има в целия град, Общината не ги подържа, ние по наредба не можем да ги ***. Трябва кардинално решение! А за ремонтите нямам думи, до нас вече три пъти правиха ремонт на ремонта, редиха, пренареждаха и още не е готово!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
опетков ( преди 8 месеца )
В градинката до нас растат две саморасли дръвчета. Трябва ли да ги докладвам на общината да ги глоби?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна