IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
14:00 | 5 август 2023
Обновен: 15:18 | 29 април 2024

Организират безплатни ревматологични прегледи във Варна

Кампанията се провежда от 7 август до 11 август в Клиниката по ревматология на УМБАЛ "Св. Марина"

По материала работи: Слав Велев
Организират безплатни ревматологични прегледи във Варна

УМБАЛ „Света Марина“ - Варна/Снимка: Черно море/АРХИВ

Безплатни ревматологични прегледи ще се проведат в периода 7 август - 11 август в Клиниката по ревматология на ет. 7, каб. 707, в основната сграда на УМБАЛ „Света Марина“ - Варна.  Прегледите ще се осъществяват след предварително записване на тел. 052 978 823 всеки делничен ден от 09.00 ч. до 16.00 ч.

Ревматичните заболявания представляват важна група от хронични медицински състояния, които засягат както двигателния апарат, така и важни органи и системи и често са обвързани със значителни физически и социални последици за пациентите.

Отличителната им черта е разнообразна гама от симптоми, които понякога могат да съвпадат със симптомите на други заболявания, което поражда необходимостта от компетентна и прецизна диагностика. Изключително важно е да се обръща внимание на ключовите характеристики на ревматичните заболявания, както и на техните специфични клинични проявления.

Пациентите трябва да бъдат наясно, че специализираният съвет от ревматолог е от съществено значение при оценката на техния здравословен статус и правилно определяне на подходяща терапия. Изключителната компетентност и обучение на ревматолога го правят способен да открие дори най-слабо изразените ревматични състояния, което е от решаващо значение за оптималното управление на болестта и подобряване качеството на живот на пациента.

Клиниката по ревматология в УМБАЛ “Св. Марина“ е специализирана във възпалителни, дегенеративни, метаболитни и автоимунни заболявания - ревматоиден и псориатичен артрит, анкилозиращ спондилит, реактивни артрити, периферна остеоартроза и спондилиартроза, подагра, системен лупус еритематодес, прогресивна склероза, полимиозит, васкулити, припокриващи синдроми и други.

Възможностите на медицинските специалисти в Клиниката по ревматология да организират диагностичния и лечебен процес са уникални за Североизточна България.

Инициативата на лечебното заведение има за цел да привлече вниманието на гражданите към профилактиката, ранното откриване и навременното лечение на ревматологичните заболявания.

Коментари

Лекар ( преди 8 месеца )
Явно много са го закъсали, щом опират до безплатни прегледи. По принцип болничните доктори дават безплатни прегледи, когато им се изпразни отделението и това е начинът да го напълнят отново.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна