IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
15:40 | 26 август 2023
Обновен: 00:01 | 30 април 2024

Отпада представянето на оферти при кандидатстване на проекти по Национален фонд култура

Разяснителна кампания се проведе във Варна

По материала работи: Слав Велев
Отпада представянето на оферти при кандидатстване на проекти по Национален фонд култура

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Отпада представянето на оферти при кандидатстване на проекти по Национален фонд култура. Това стана ясно по време на информационна сесия "Създаване" 2023 г. и "Разпространение" 2023 г., инициирана от Община Варна и Национален фонд култура, предаде Радио Варна

Тази предприета стъпка от страна на Фонда цели да облекчи кандидатите от тази административна тежест да събират оферти, които в един етап може да нямат първоначалното си покритие. Друга новост е, че кандидатите ще имат възможност да отправят искания до Фонда посредством само две молби. Според представителите на НФК чрез две молби бенифициентите могат да опитат да покрият целия контингент от искания, които се отправят към Фонда.

Чрез серията срещи творците и културните организации в страната имат възможността да се запознаят в детайли с условията за кандидатстване и спецификите на изискванията по програмите на Фонда, както и да бъдат изяснени въпроси и притеснения, свързани с процедурата. 

Сред основните изисквания при кандидатстване е това, че бенифициентът трябва да е предвидил до 20% самофинасиране от общия бюджет ако исканата сума от НФК е над 15 000 лева. Това каза Сава Драгунчев, директор на фонда. Във всички останали случаи, когато общият бюджет надхвърля исканата сума, при кандидатстването трябва да се представят доказателства за финансова обезпеченост на разликата, допълни Драгунчев.

Коментари

Новини Варна