IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
16:30 | 4 септември 2023
Обновен: 03:20 | 9 май 2024

"Български Възход" издига Петър Николов за кандидат за кмет на Варна

Той сам се представя, като адвокат, борещ се активно с джендър политиките

По материала работи: Слав Велев
"Български Възход" издига Петър Николов за кандидат за кмет на Варна

Диан Драганов - областен координатор, председателят на партията Стефан Янев и кандидатът адв. Петър Николов (от ляво надясно)/Снимка: "Български Възход"

Партия "Български Възход" представиха във Варна своя кандидат за кмет на морската столица. Това е адвокат Петър Николов. На специална пресконференция лидерът на партията генерал Стефан Янев, заедно с Диан Драганов - областен координатор, представиха кандидата за градоначалник на Варна. Адвокат Петър Николов е обществена личност, доказала се с работата си като човек и професионалист, защитаващ безкористно социални каузи.

Адвокат Николов е предложен от множество неправителствени организации, обществени личности и бизнеси.

"Надяваме се, че с тази стъпка ще дадем началото на една позитивна кампания. Целта ни е да търсим онези подходящи теми, идеи и въпроси, които вълнуват хората на Варна".

С тези думи генерал Стефан Янев откри пресконференцията. Той увери, че кампанията, която организират от "Български Възход" във Варна, с водач и кандидат за кмет адвокат Петър Николов, ще бъде посветена именно на проблемите на хората.

Първата стъпка в тази посока е вече направена - създаден е сайт от варненския екип на партията с имената  на кандидат-кмета. Този сайт е активен и отворен за участие. В него гражданите на Варна могат да споделят своите идеи, своите виждания, "това, което мислят, че е добре за бъдещето на града", увери лидерът на "Български Възход" и даде думата на техния кандидат за кмет - адвокат Петър Николов.

"Първо искам да благодаря на генерал Янев за честта и възможността да бъда кандидат на най-голямата извънпарламентарно представена политическа сила. Държа да отбележа, че имаше много граждански предложения за моята кандидатура, както и от различни неправителствени организации. Това беше и причината да приема". С тези думи започна своето представяне адвокат Николов и аргументира избора си да се включи тъкмо сега в политическия живот.

"Действително имам своя собствена политика, която правя в моята работа като адвокат, с която всъщност съм известен в обществото", заяви кандидатът за кмет на Варна на "Български Възход".

Името на адвокат Николов на практика се свързва с десетки казуси, при които той напълно безвъзмездно е помагал на хора в нужда като техен защитник. Най-често това са многодетни семейства, които изпитват затруднения да отглеждат своите деца. Такъв беше случаят с бащата от Варна, който сам отглеждаше петте си деца, отнети му от социалните, заради бедност.

"Една от основните причини да се кандидатирам за кмет на Варна е, че в момента не виждам друг реален, сериозен кандидат за градоначалник, който да иска да защитава интересите на варненци. Ние виждаме, че градът не се развива, не се променя и няма нови лица на хоризонта, които да ангажират обществеността като цяло. Ето защо аз реших да поема тази тежест", заяви адвокат Николов пред събралите се журналисти и добави, че за някого неговата кандидатура може да изглежда невероятна, странна, смела и безумна, но "лудите глави - те да са живи".

"Аз смятам, че моите шансове са реални. Напълно сериозно ще се отнеса към тази кандидатура. Подготвяме предизборната си кампания от няколко месеца много отговорно, избираме внимателно хората, с които ще работим, развиваме активно нашата програма. Именно за тази цел създадохме сайт, в който с помощта на граждани, неправителствени организации и експерти в различни области, тепърва ще изградим една програма, която наистина да отговаря на нуждите на хората", добави адвокат Николов.

Той заяви, че от екипа на "Български Възход" много държат тяхната програма да се превърне в политика за града, която да бъде трайно и постепенно налагана. "В тази връзка програмата ни ще бъде отворена през цялата предизборна кампания за различни предложения", допълни кандидатът за кмет на Варна.

Адвокат Николов заяви още, че лично той смята, че само с една предизборна кампания и програма, няма как градът да бъде променен в положителна посока.

"Главен акцент в програмата ми ще бъдат младите хора, младите семейства, децата. Както може би е известно на повечето от вас, аз активно се боря с антисоциалното законодателство и джендър политиките", посочи адв. Николов.

Областният координатор Диан Драганов изброи основните приоритети на формацията за Варна и подчерта, че всеки който е готов с лицето и името и своята линча кауза да застане и да защитава интересите на града, е добре дошъл.

Коментари

опетков ( преди 7 месеца )
Стига сте го генералствали мекерето Янев. Той е бил такъв, но вече не е. Цивилна гарга като всички нас. Това, че е бил генерал въобще не е в негов плюс. Напротив, военната служба заличава и най-малката наченка на мисъл в кратуната на военния.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна