IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
15:00 | 10 ноември 2023
Обновен: 09:32 | 27 април 2024

Новоремонтиран път във Варна пропада 3 седмици след отварянето му (СНИМКИ)

Варненци са възмутени от качеството на общинския ремонт на ул. "Прилеп"

По материала работи: Слав Велев
Новоремонтиран път във Варна пропада 3 седмици след отварянето му (СНИМКИ)

3 седмици след отварянето на новоремонтиран път във Варна той вече пропада. За това алармираха редакцията на ИА "Черно море" възмутени граждани. Те определят общинските ремонти, които злоупотребяват вече година с търпението и доверието на варненеци, като "подигравка".

"Живея в местност "Пчелина" и ежедневно ми се налага да използвам пътя за Каменар - улица Прилеп. Та аз наблюдавах промените всеки един ден от ремонта", разказва Денис.

"3 седмици след отварянето на пътя той вече пропада на места, асфалта се пропуква и с всеки един дъжд той ще става по-зле", коментира още той.

"Изобщо не е трамбован като хората пътя. Може да видите червения спрей около тази от доста пропадания на пътя - тоест те ще го режат и ще КЪРПЯТ път който дори не е на 1 месец", отбелязва Денис.

Живеещите на ул. „Прилеп“ близо година не можеха да стигнат нормално до домовете си. През много от дните не се извършваше никаква работа, а през останалото време често се появяваха само по един или двама работници. Ремонтът течеше изключително бавно и възпрепятстваше пътя към селата Каменар, Куманово, местностите "Сотира", "Пчелина", кварталите „Цветен“, „Левски“, както и към болниците и учебните заведения. 

Община Варна започна ремонта на ул. „Прилеп“ - в участъка от бул. „Васил Левски“ до бул. „Христо Смирненски“, като преди това по отсечката се изпълняваше проект на ВиК- Варна за изграждане на битовата канализация.

След това, със средства от бюджета на Община Варна се направи дъждовна канализация - с отводнителни шахти, както и подмяна на два етернитови водопровода. През това време участъкът бе затворен изцяло за месеци. След това последва цялостна рехабилитация на трасето, която продължава и до днес с поставяне на нови бордюри и тротоари, при която улицата бе проходима. Ремонтните дейности в района се извършваха от фирма „Инжстройинжинериг“.

Коментари

опетков ( преди 5 месеца )
Много сте нервни, бе *** от Прилеп. При нас на В. Друмев кърпиха поне 5 пъти, докато се стабилизира. И редовно течеше от ремонта на ВиК.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна