IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:40 | 10 ноември 2023
Обновен: 19:49 | 28 април 2024

„Левицата“ оспорва избора на общински съветници в Долни чифлик

Жалбоподателят твърди за неправилно отчитане на бюлетините, преференциите и направени поправки и зачерквания в Протоколите

По материала работи: Слав Велев
„Левицата“ оспорва избора на общински съветници в Долни чифлик

Снимка: Община Долни чифлик

Жалба от кандидата за общински съветник от коалиция „Левицата“ в община Долни чифлик Росен Г. постъпи в Административен съд – Варна. Обжалва се законосъобразността на Решение № 125/30.10.2023 г., с което Общинската избирателна комисия (ОИК) - Долни чифлик обявява имената на избраните общински съветници по партии, коалиции и местни коалиции.

Жалбоподателят твърди, че на проведените местни избори на 29 октомври 2023 г. в община Долни Чифлик са извършени нарушения на Изборния процес (ИК), които водят до опорочаване на изборния резултат за общински съветници на община Долни Чифлик. Според Р.Г. са допуснати съществени нарушения на ИК, а именно: неправилно отчитане на действителните и недействителните бюлетини, преференциите за кандидатите от листите на партиите, коалициите; направени са поправки и зачерквания в Протоколите, без да са спазени изискванията на ИК.

В жалбата се иска от съда да отменени оспореното решение и да обяви избора за общински съвет с Решение № 125 от 30.10.2023 г. на ОИК - Долни Чифлик за недействителен.

Коментари

Новини Варна