IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
11:20 | 19 ноември 2023
Обновен: 13:48 | 1 май 2024

Масова сеч и месеци нестихващи ремонти: Ураган и... трагедията е пълна

Кой ще понесе отговорност за жертвата и щетите във Варна?

По материала работи: Слав Велев
Масова сеч и месеци нестихващи ремонти: Ураган и... трагедията е пълна

Снимки: Черно море/Фейсбук

Щетите във Варна след вчерашния ураганен вятър, който премина през морската столица с пориви до 130 км/ч, са огромни. 43-годишна жена загуби живота си, а двама служители на Центъра за спешна помощ в града пострадаха. Стотици са изкоренените и изпочупени дървета, а бройката на унищожените коли в общината е потресаваща.

43-годишна жена загина, след като бе затисната от паднали клони зад сграда на Районния съд, в една от уличките до площад "Тракия". Шофьор на линейка и медик, пострадаха докато обслужваха инцидента. От другата страна на бул. "Владислав Варненчик" паднаха клони и дървета само няколко седмици, след извършването на сеч в района, която имаше за цел не да обезопаси дърветата, а да освободи повече места за предстоящото платено паркиране, което се очаква да бъде въведено в пространството над ул. "Дрин" в централната част на Варна.

Кой ще понесе отговорност за трагедията сполетяла града? Защо от НИМХ не издадоха "червен код" за опасност? Защо местната власт се сети да обяви "бедствено положение" в разгара на бурята, а не преди нея? Това са само част от въпросите, които си задават варненци докато попържат старата и нова власт в града и ближат рани от щетите на нестихващия и към момента ураганен вятър. 

Коментари

анонимен ( преди 5 месеца )
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна