IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
16:26 | 19 ноември 2023
Обновен: 17:04 | 1 май 2024

Обработени са над 300 сигнала заради лошото време (ВИДЕО)

4 души са пострадали край Аксаково, 25 души са блокирани в хотел

По материала работи: Слав Велев
Обработени са над 300 сигнала заради лошото време (ВИДЕО)

Гл. комисар Александър Джартов/Кадър: БНТ

Обработени са над 300 сигнала заради лошото време, 4 души са пострадали край Аксаково. На територията на общината, в хотел има 25 души, които са блокирани там заради снежните преспи. Това докладва по време на оперативния щаб на МВР директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Александър Джартов. Министър Стоянов разпореди да се направи всичко възможно, за да бъдат извозени те на безопасно място. 

Няколко населени места в областите Варна и Шумен остават в бедствено положение във връзка с ураганния вятър и усложнената зимна обстановка. Това съобщи пред медии директорът на пожарната гл. комисар Александър Джартов. Заради битов инцидент в комплекс близо до Аксаково четирима души са с изгаряния, високопроходим автомобил на пожарната пътува към тях.

ВАРНА

Бедственото положение остава в общините Варна, Суворово, Дългопол, Аксаково. Във Варна са евакуирани всички хора от автомобили, една верижна маша е оставена в Аксаково. Затворен е главният път Варна - Бургас. 11 населени места са без ток. Отработват се 35 сигнала за паднали дървета и клони в град Варна, 17 екипа работят на място.

В комплекс Кольови извори е разхерметизирана камина с водна риза и са пострадали 4-5 души с изгаряния. Насочен е високопроходим автомобил те да бъдат евакуирани. Вятърът на територията на Варна вече е утихнал.

ШУМЕН

Регистрирани са 28 произшествия, отново става дума за спасяване на хора и паднали дървета, заснежени пътища. Евакуирани са 49 души, няма данни за бедстващи хора. Затруднена е комуникацията с 6 общини, в които има бедствено положение - Хитрино, Венец, Каолин, Нови пазар и Каспичан. Затворен е пътят между град Нови пазар и с. Мировци

ДОБРИЧ

Нормализира се ситуацията в Добрич, няма бедстващи хора. Отработват се два сигнала.

БУРГАС

Няма затворени пътища, сигналите са за паднали дървета. 40 места са без ток. Босна, Граматиково, Малко Търново - труднопроходим път.

Екипите на пожарната са реагирали на общо 300 произшествия. Над 200 са от Варна - основно за паднали дървета и клони. В Бургас - над 40, отново за паднали клони и дървета. Пожарната има готовност в случай на необходимост да предостави допълнителни агрегати за ток в цялата страна

Коментари

Новини Варна