IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
10:45 | 25 януари 2024
Обновен: 11:32 | 29 април 2024

Варненчета обраха призовите места в конкурса "Доброволчеството през моите очи"

В него участваха над 80 деца и ученици на възраст от 3 до 18 години от всички части на страната

По материала работи: Слав Велев
Варненчета обраха призовите места в конкурса "Доброволчеството през моите очи"

Деца от Варна обраха призовите места в конкурса "Доброволчеството през моите очи". На 5 декември Сдружение Щит с проект проект "Ангажирани и осъзнати граждани на съвременна Република България", стартира национален творчески конкурс, който предизвика деца и ученици да покажат своите артистични таланти на тема "Доброволчеството през моите очи".

В него участваха над 80 деца и ученици на възраст от 3 до 18 години от всички части на страната, които показаха своите разбирания и възприятия за доброволчеството, изпращайки свои индивидуални или групови творби, включително снимки, рисунки или литературни произведения. Творбите бяха оценени от жури в три възрастови категории: 3-6 години, 7-12 години и 13-18 години.

ЧДГ „Аз съм българче“ от гр. Варна успя да се отличи с първо място за Даниел Велков (3-6 години) с уникална рисунка, а екипно децата от градината успяха да завоюват второ място (3-6 години) с прекрасни снимки на ръчно изработени от тях картички и тематични аксесоари за болни дечица по време на коледните празници. 

Изпратените произведения на изкуството не само се състезаваха за признание, но и ще допринесат за благотворителна кауза. Всички творби ще бъдат включени в благотворителна изложба, чиято цел е да се съберат средства за закупуване на инвалидни колички за хора с ограничена подвижност. Изложбата ще бъде част от Олимпиадата "Активни днес" - събитие, посветено на популяризирането на доброволчеството на 27 януари в гр. Пловдив.

Коментари

Новини Варна