IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
14:40 | 3 февруари 2024
Обновен: 23:46 | 27 април 2024

ДСБ обвини "русофилското мнозинство" за отстраняването на кмета на "Одесос"

ГЕРБ: Решението на ОИК беше очаквано

По материала работи: Слав Велев
ДСБ обвини "русофилското мнозинство" за отстраняването на кмета на "Одесос"

Цветнен Цветков

„Мнозинството, което аз наричам „русофилско“, и което отстрани Цветнен Цветков, е същото, което отхвърли предложените от нас проекти за решения на Общинския съвет. Тези проекти касаеха варненските акции в Пловдивския панаир и Руското консулство, което ние искаме да бъде представено за библиотека“. Така председателят на ДСБ във Варна Васко Василев коментира снощното решение на Общинската избирателна комисия да прекрати предсрочно правомоцията на Цветнен Цветков, който е от квотата на ДСБ, като кмет на район „Одесос“. Василев подчерта, че този неговпърви коментар е политически, защото правните аспекти, ще се съгласуват от юристите в ДСБ.

Васко Василев изрази съмнение, че съществува реален човек, който е подал сигнала до Общинската избирателна комисия. Той попита и защо сигнала е подаден два дни след последната сесия, след като вече са минали три месеца от местните избори. „Да не се окаже, че жалбоподателят не живее на този адрес. В сигнала няма ЕГН. Трябва да се каже още, че сигналът срещу кмета на Варна Благомир Коцев е подаден от бивш агент на Второ главно управление на Държавна сигурност и това е официална информация. На някой не му ли правят впечатления тези неща?!“, попита Васко Василев, цитиран от Радио Варна.

Самият Цветнен Цвектов заяви, че всичко което е било необходимо от негова страна по отношения на документацията за изборите е било извършено.

Решението на Общинската избирателна комисия във Варна за отстраняване на районния кмет в „Одесос“ Цветнен Цветков беше очаквано. Това каза за Радио Варна общинският съветник от ГЕРБ Биляна Раева, която беше кандидат за кмет на района. „Въпросите за г-н Цветков не се появиха от вчера, а още от началото на предизборната кампания. ДСБ, от чиято квота е Цветков, не знаят ли какъв човек е той, при условие, че още преди две години той има доказано незаконно строителство на сгради в квартал „Виница“. Връчени са му писма да ги събори, но той не го е направил, а ги е продал“, каза още Биляна Раева.

Според нея: „Има и други въпроси. Къде беше г-н Цветков, когато грамна скандала с къщата на бул. „Сливница“ 20? Какво е мнението му по повод бъдещето на хотел „Одесос“? Това са стради все в сърцето на Варна, в района, на който Цветнен Цветков беше кмет“.

На въпрос, дали ще се кандидатира на евентуални извънредни избори за районен кмет на „Одесос“,Биляна Раева, отговори, че това решение ще се вземе от партията. „За да бъде човек кандидат на дадена политическа сила, трябва да се извърви съответния път по номиниране“, каза общинският съветник.

Коментари

Новини Варна