IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новини Варна
15:00 | 6 февруари 2024
Обновен: 09:31 | 28 април 2024

ГЕРБ – Варна иска оставката на доц. Антон Тонев

Искането е заради груба обида към хората с репродуктивни проблеми  

По материала работи: Слав Велев
ГЕРБ – Варна иска оставката на доц. Антон Тонев

доц. д-р Антон Тонев

ГЕРБ – Варна настоява за незабавната оставка на доц. д-р Антон Тонев, съветник на министъра по здравеопазване и на кмета на Варна по здравни въпроси заради арогантно отношение към хората с репродуктивни проблеми . На ПК „Здравеопазване” на 5.02. от трибуната в пленарната зала на община Варна доц. Тонев си позволи груба обида и нечувано подигравателно отношение към хората с репродуктивни проблеми, когато се обсъждаха средствата, заложени в проекто бюджата за 2024 за инвитро програмите, коментират от партията. 

„Има и по-приятни начини от инвитро програмите да се борим с демографската криза”, обяви захилен от думите си доц. Тонев, съобщават от ГЕРБ. Досега никой не си е позволявал такова отношение към двойките с  репродуктивни проблеми, които искат да се зарадват на свои дечица, въпреки трудностите и болките, които преодоляват за това. Община Варна винаги е била пример с ангажираността си по този сериозен демографски проблем. От стартирането на програмата през 2014 г. във Варна са се родили 207, като само през миналата година са 43, коментират от партията.

"За да запази  името си на  лекар и политик, доц. Тонев  незабавно да подаде  оставка! Кметът на Варна публично да се извини  за непремерените думи  на съветника си по здравни въпроси!", заявяват от пресцентъра на ПП ГЕРБ – Варна.

Коментари

Новини Варна