IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
12:15 | 14 февруари 2024
Обновен: 07:38 | 27 април 2024

Подкупният варненски общинар е осъждан за грабеж още като ученик

Искал 10 000 лв., за да спре премахване на незаконен строеж

По материала работи: Слав Велев
Подкупният варненски общинар е осъждан за грабеж още като ученик

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Подкупният варненски общинар  е осъждан за грабеж още като ученик. Това съобщи на брифинг днес главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.

Задържаният е 35-годишен мъж, инспектор от дирекция "Строителен контрол". Той работи в местната администрацията от около 2 години. Осъждан е за грабеж в периода 2004 - 2005 г. Тогава му е наложено наказание "пробация" за срок от една година и полагане не обществено полезен труд. Към момента е реабилитиран.

Подкупът е във връзка с това да не бъдат предприети действия за премахване на незаконен строеж, уточни окръжният прокурор на Варна Красимир Конов. Задържаната жена е освободен поради липсва на достатъчно доказателства за съпричастността й към извършеното престъпление, добави той.

Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна се води разследване за поискан и приет подкуп от страна на длъжностно лице от Община Варна. Установена е съпричастността на общински служител към престъплението.

Предстои след анализ на събраните до момента доказателства да се пристъпи към привличане към наказателна отговорност. Наблюдаващият случая прокурор ще вземе решение каква мярка за неотклонение да бъде поискана от съда.

Работата по случая, реализирана от служители на ГДБОП при МВР, продължава и към момента под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна.

При акция на ГДБОП във вторник бяха задържани двама общински служители. Те бяха спипани след получаване на 2 хиляди евро, като банкнотите са били белязани. Предаването на парите е станало на паркинга пред сградата на общината.

Коментари

Дядо Петко ( преди 2 месеца )
Всичко в общината е малоумно и с връзки. Там няма един читав. От Чистачката и портиера до кмета. Всичко е миризливи гадни ***.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна