IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
12:00 | 14 февруари 2024
Обновен: 02:05 | 27 април 2024

Огромен ръст на случаите на домашно насилие във Варненско (ВИДЕО)

Главният комисар на МВР отчете спад на престъпността в областта и увеличение на разкриваемостта с 12 пункта

По материала работи: Слав Велев
Огромен ръст на случаите на домашно насилие във Варненско (ВИДЕО)

Кадър и ВИДЕО: Радио Варна

Огромен ръст на случаите на домашно насилие във Варненско. Това отчете на брифинг днес главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев, предаде Радио Варна.

Със 150 пункта са скочили случаите на домашно насилие в областта, посочи още Коцев, като добави, че това е тенденция, валидна за цялата страна.

Спад на нивото на престъпността с 11 пункта е регистрирана във Варна и областта, отчете още главният секретар. Маркират се и добри резултати по отношение на разкриваемостта на престъпленията, която е увеличена с около 12 пункта, добави той.

 

Добри резултати се реализират и при разкриваемостта на престъпленията против личността. Няма неразкрити убийства и опити за убийства. Спаднали са и престъплнеията против собствениостта, като кражби играбежи.

Поздравявам всички служители на структурата на МВР за добрите усилия и устрема, с който са работили през годината, посочи главен комисар Коцев. 

"Всички ние се обединихме около тезата, че резултатите се добри и са постигнати вследствие добрата координация и сътрудничеството между институциите", коментира той. 

Коментари

Новини Варна