IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
08:45 | 23 февруари 2024
Обновен: 00:33 | 29 април 2024

Осъдиха младеж, за убийството на моторист, летял дрогиран с близо 200 км/ч по бул. "Васил Левски"

Починалият бил без книжка и с нередовен мотор

По материала работи: Слав Велев
Осъдиха младеж, за убийството на моторист, летял дрогиран с близо 200 км/ч по бул. "Васил Левски"

Снимката е илюстративна/АРХИВ

Варненският окръжен съд призна за виновен 19-годишния Мартин С., за това, че на 18.03.2023 г. във Варна, докато шофирал лек автомобил, нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на мотоциклетист. В деня на катастрофата, мотористът се е движил по бул. "Васил Левски", в посока спирка „Почивка“ със 190,5 километра в час. Свидетелството му за управление на моторно-превозно средство било многократно отнемано за извършени нарушения на Закона за движение по пътищата. Последно шофьорската му книжка била отнета на 24.08.2021 година за срок от 6 месеца. След изтичането на този срок, 25-годишният Георги Г. така и не отишъл до КАТ, за да си вземе свидетелството. Същият притежавал мотоциклет „Ямаха“, който бил с прекратена регистрация и отнета регистрационна табела. За да може да го управлява, мъжът бил сложил табела на друго превозно средство.

На 18 март миналата година, около два часа след полунощ Мартин С. и Георги Г. се движели по варненския булевард „Левски“. Мотоциклетът се движил в превишена скорост в третата лява лента. В момента, в който мотора се намирал на около 15,9 метра от автомобила на 19-годишния младеж, Мартин С., без да се огледа, предприел навлизане в лявата лента за движение. Последвал удар между предната част на мотора и предната лява врата на автомобила. 25-годишният Георги починал в резултат на тежка черепно-мозъчна травма. При направената съдебно-медицинска експертиза било установено, че починалият мъж има пресни и стари инжекционни бодове и положителен тест за наличие на метамфетамини. 

Смекчаващи отговорността обстоятелства за подсъдимия Мартин С. са младата му възраст, липсата на предходни осъждания, неправомерното поведение от страна на пострадалия, допринесло за настъпване на тежкия резултат. 

По искане на защитата на подсъдимия делото беше разгледано в условията на съкратено съдебно следствие. При тази процедура, според НПК, при постановяване на осъдителна присъда, наказанието „лишаване от свобода“ задължително се намалява с 1/3.

За извършеното престъпление, Варненският окръжен съд наложи на Мартин С. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 9 месеца, което заради процедурата, по която се разглеждане делото, намали с 1/3 до 1 година и 10 месеца. Изпълнението на присъдата беше отложено с 3 години изпитателен срок, като за 2 години, 19-годишният младеж е лишен и от правото да управлява моторно превозно средство.  

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана или протестирана. 

Коментари

анонимен ( преди 1 месец )
Не мога да повярвам, че има защитници на неадекватно лице карало с безумна за градски условия скорост. 190 в града! Факта, че е с мотор е довел до фатален край. Ами ако беше с автомобил? Ами ако беше убил човек? Какво щяхме да говорим тогава? Явно тази нация пропада все повече. Щом и съда вече никакъв го няма. Никой не сече пътя на никой. От едната лента в другата е нормална маневра за града. А скороста е 50 км/ч., за да няма инциденти.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
анонимен ( преди 1 месец )
До моторист.Явно си мал-мен. *** с мотора е карало със 190 в града. Без книжка. Можеше да убие дете или нещо по-лошо. Ако беше карал с 50 нямаше да е мъртъв. Тоест е самоубиец. И недей да кълнеш, щото се връща. Поздрави и на твоята майка. Тъ-к
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Motorist ( преди 2 месеца )
Ей анонимен *** на кое викаш правомерно ,че му сече пътя ли ?Радваш се че някой е починал??.трябвало е всички твои познати да умрат не само един ...да си щастлив...то все живота ще ти го върне за това дето говориш за починалото момче!! МАИКА ТИ ДА УМРЕ
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 5 rate up comment 1
Чо ( преди 2 месеца )
Пълна забрана на моторите в града!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 5
анонимен ( преди 2 месеца )
Значи *** карало със 190 км/ч в града ще вкара в затвора шофьор, движил се правомерно.*** държавата и нейната съдебна система.И да не ми реват някакви ***, че бил умрял. Добре, че не е убил някой, а се е затрил сам. Такъв бок-к с мотор уби преди две години мой познат. Да ***. Уро-и.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 11
Неизвестен ( преди 2 месеца )
Какво се случва когато двама неадекватни потенциални убиеца се срещнат на пътя. Единия лети, той е бог, никой не може нищо да му каже и да му забрани, не можете да го спрете.Другия сяда в колата и върти геврека. А тва дали има някой около него, дали е погледнал огледалата, дали е подал сигнал, тва са някакви не толкова важни неща.. После "ее извинявай, не те видях" "айде ся, нали нищо не е станало" Та, това е уравнението под общия знаменател.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 4
Новини Варна