IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
10:30 | 14 март 2024
Обновен: 13:00 | 27 април 2024

Забраняват паркирането по варненска улица

Изграждат нова пешеходна пътека и поставят антипаркинг колчета

По материала работи: Слав Велев
Забраняват паркирането по варненска улица

Паркирането по ул. "Орех" във Варна ще бъде забранено. Това решиха вчера съветниците от комисията „Обществен ред, сигурност и безопасност на движението“ към Общински съвет Варна.

Съветниците дадоха съгласието си да се поставят знаци, забраняващи паркирането по ул. „Орех“, която води към Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“. Освен че всяко междучасие по улицата се движат ученици, при евентуален инцидент в двора на училището не могат да влязат специализирани автомобили.

Членовете на комисията одобриха също изграждането на пешеходна пътека тип „зебра“ по бул. „Христо Смирненски“, при началото на ул. „Латинка“. Дадено бе съгласие да се поставят антипаркинг колчета върху тротоар на ул. „Уста Колю Фичето“ №62.

Одобрено бе и предложението общината да поеме инициативата да поддържа и доразвива интерактивна карта на пътнотранспортни произшествия във Варна. Картата е изготвена, но е необходимо ежегодно да се актуализира, бе изтъкнато в зала „Пленарна“.

Коментари

Новини Варна