IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
17:00 | 21 март 2024
Обновен: 23:04 | 25 април 2024

Двама служители от Варна с награди „Социален работник на годината 2023“

Румен Атанасов получи приз за работата си в отдел „Социална закрила“, а Елизабета Тодорова за закрила на детето

По материала работи: Слав Велев
Двама служители от Варна с награди „Социален работник на годината 2023“

Двама служители от дирекция „Социално подпомагане“ - Варна бяха наградени на церемонията „Социален работник на годината 2023“.

Румен Атанасов бе номиниран от колегите си в Агенцията за социално подпомагане и получи награда в категория „Социален работник в отдел „Социална закрила“ на специална церемония в София. Румен Атанасов е един от водещите социални работници във варненската дирекция. С професионализма, иновативното си мислене, способността да цени и обединява колегите, той се е утвърдил като надежден и желан партньор за всички страни в подпомагащия процес. Упорито работи върху надграждането на знанията и уменията си, търси нестандартни решения с фокус върху индивидуалните нужди на хората. Винаги се стреми да постигне най-добър краен резултат.

На събитието бе отличена още една негова колежка от дирекцията – Елизабета Тодорова, главен юрисконсулт. Елизабета Тодорова е един от първите назначени през 2001 г. служители с юридическо образование. Работи основно в сферата на закрила на детето. Професионалният ѝ опит и изградени добри практически умения я правят желан и търсен съветник, както от страна на колегите, така и от партньорски организации. Толерантен, ерудиран, дипломатичен и тактичен човек, способен да намери подход и да повлияе положително в кризисни ситуации.

Събитието се проведе на 19 март – Световния ден на социалната работа в гр. София. Като домакин на празника д-р Надя Танева, изпълнителен директор на АСП, откри церемонията с вълнуващо слово. Тя подчерта, че социалната работа е уникална и индивидуална - тя е изкуство. Г-жа Танева пожела на колегите си да са все така всеотдайни, да се чувстват щастливи и удовлетворени от постигнатите успехи, защото са избрали професия, отдадена на другите. Да мечтаят и да продължават да носят тази кауза в сърцата си, създавайки увереност и сигурност у всеки човек!.

Приветствие произнесе министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова. Тя отбеляза, че издигането на авторитета на социалните работници е сред основните приоритети на социалното министерство.

Гости на празника бяха също така заместник-министърът на труда и социалната политика г-н Николай Найденов, депутати от парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика, г-жа Кристин Де Бройн, представител на УНИЦЕФ за България, главен комисар Атанас Илков, директор на главна дирекция „Национална полиция”, ръководители на множество агенции, представители на синдикатите и мн.др.

Коментари

Новини Варна